Meer informatie 08:00 tot 21:00 bel: 06 - 833 82 707
Settings

Magento Commerce

Skip to Main Content »

 

You have no items in your shopping cart.

Wat is infrarood nou precies? En hoe werkt het?

Wat is infrarood
Infrarood betekent "onder het rood" en een container begrip voor alle producten / lichamen die het vermogen bezitten om elektromagnetische straling / energie (warmte) af te geven. Infrarood straling is onzichtbaar voor het menselijk oog, maar op de huid waarneembaar door hun warmtewerking.

Alle lichamen zenden infrarood straling uit. De golflengte daarvan is afhankelijk van de temperatuur. Vaste lichamen zenden een continu spectrum uit. Voorwerpen op kamertemperatuur hebben een stralingsmaximum bij ca. 10 µm; Hete voorwerpen daarentegen geven een sterke infrarood straling af (een gewone gloeilamp bijvoorbeeld 20 % meer infrarode straling dan zichtbaar licht). Infrarood warmte/ straling houdt op te bestaan onder 273 graden Celsius, het absolute nul punt Kelvin.

Infrarood straling, een voor het oog niet waarneembare elektromagnetische straling, word gemeten tussen golflengten tussen circa 780 nanometer en 1 mm (106 nm.), dus tussen het zichtbare rode licht en de micro-golven.

Wij leveren alleen infraroodpanelen voor de duivensport. Hierin zijn wij al meer dan 40 jaar gespecialiseerd. Bekijk hier onze folder.

 

 

Specificaties infrarood:

Golflengtegebied:
760 nm tot 1400 nm.- korte golf infrarood
1400 nm tot 3000 nm. - midden golf infrarood
3000 nm tot 10000 nm - lange golf infrarood

Infrarood soorten
Infrarood A - korte golf
Infrarood B - midden golf
Infrarood C - lange golf

Infrarood A - Korte golf infrarood - 780 µm tot 10 micrometer:
Korte golf infrarood producten ziet men veelal terug in de buiten verwarming. Halogeen infrarood terrasverwarminginfraroodverwarming wordt tevens toegepast in grote hallen, fabrieken maar ook voor droogprocessen en spot heating applicaties.
Het voordeel van korte golf infraroodheaters is dat men geen opwarmtijd nodig heeft alvorens de heater op volle sterkte van warmte is. De infraroodwarmte is direct aanwezig, uitzonderlijk goed regelbaar in sterkte, uiterst efficiënt en meest belangrijk, de gegenereerde energie waait niet weg waardoor deze bron van verwarming zich perfect leent voor grote open ruimtes.

Infrarood B - midden golf infrarood -10 tot 30 µm:
ziet men veelal bij de bouwmarkt ketens en worden ook verkocht onder de noemer infraroodverwarming. Dit type heaters zijn beduidend minder effectief dan de korte golf uitvoering. De heater wordt ook toegepast in de verwarming branche maar is vanwege de golflengte minder efficiënt en heeft men juist daardoor weer meer verwarmingselementen van de zelfde soort nodig om alsnog het gewenste resultaat te kunnen boeken.
De gasgestookte uitvoering van deze producten kunnen echter van een zeer hoog kaliber zijn, vooral als deze zijn uitgevoerd met keramische branderstenen. Deze keramische branderstenen genereren een enorme warmte waardoor er tot zeer grote hoogtes warmte naar beneden gestuwd kan worden zoals bij stadions en hoge hangars.

Infrarood C - lange golf 30 tot 300 µm:
Lange golf stralers kunnen worden verdeeld in elektrische en gasgestookte stralers. Veelal zijn deze producten de zogenaamde donker stralers, zowel gas als elektrisch gestookte uitvoeringen zijn volop in de markt verkrijgbaar. De toepassing echter is primair voor binnen opstellingen en gesloten ruimtes waar een redelijk tot zeer goed isolatie vermogen van het pand van pas is wil men met een beperkt vermogen willen gaan verwarmen Lange golf stralers hebben en opwarmtijd nodig en verwarmen indirect. Dit betekend dat er veel lucht verwarmd word welke bij het openen van deuren e.d. naar buien zal vervliegen en het pand, mensen en objecten snel af laat koelen De efficiëntie van deze producten ligt vele malen lager dan die van korte golf stralers.

 

 
Contact gegevens

Telefoon:
Jaap: 06- 833 82 707

Email:
info@schutservice.nl

Openingstijden:
maaandag tot en met zaterdag 08:00 - 21:00

Bedrijfgegevens

Infraroodpanelenbestellen 
Kosterijweg 62
3774BJ Kootwijkerbroek

Bank (ING Bank)
NL74INGB0009183036

KVK nummer
77078446

BTW nummer
NL003158195B34